Sunday, February 5, 2017

Fall In Love With Hallstatt, Austria




Saya tahu tentang Hallstatt, Austria ni waktu membaca maklumat tentang Europe. Selalu sangat dengar kawan-kawan pergi bercuti di Europe . Banyak2 tempat kat sana, yang  paling menarik ialah Hallstatt yang merupakan  UNESCO World Heritage region. Tempat ni terkenal dengan garam. Wah, tengok gambar dan video pun dah cantik. Kita melawat dalam internet je....tapi mesti best pergi sana.  
 Perkara menarik di Hallstatt:
1. Pemandangannya 
2. Bangunan dan rumah2 yang unik
3. Gunung dan gua (Hallstatt Salt Mine)
4. Sejarahnya (Museum Hallstatt)
5. Tasik Hallstatt
6. Dachstein Skywalk

Quotes to share: 
"The more that you read, the more things you will know. The more that you learn, the more places you'll go. 
-Dr. Seuss, I can read with my eyes shut.-

Thursday, January 26, 2017

LATIHAN MERENTAS DESA 2017










TAHNIAH ANAK2 ALPHA!


Tahniah untuk murid-murid Alpha yang memohon dan berjaya ke sekolah asrama (SBP, MRSM, atau sekolah agama)  pada tahun ini. Cikgu tumpang gembira. Semoga semakin tekun dan cemerlang di sekolah-sekolah yang hebat. Anda semua memang bertuah kerana terpilih. Do your best!

1. NURUL SABRIENA AMIERA BT SHUKOR  - SEKOLAH SERI PUTERI CYBERJAYA
2.NUR UMAIRAH SYAHMINA BINTI MOHD FARIZ - SEKOLAH SERI PUTERI CYBERJAYA
3.AQILAH BATRISYIA BINTI AIZAL - SEKOLAH SERI PUTERI CYBERJAYA
4.NURUL SARAH BINTI MUHAMMAD FIRDAUS -SEKOLAH SERI PUTERI CYBERJAYA
5. ALIYAH NAFISAH BINTI MOHD FARID -SEKOLAH SERI PUTERI CYBERJAYA
6. YASMIN MALIHAH BTE SHAHRIZA -SEKOLAH SERI PUTERI KUALA LUMPUR
7. ALISHA SAFFIYA BINTI SHAMSOL YAZLIE- SEKOLAH MENENGAH SAINS REMBAU
8. IZZATI INSYIRAH BINTI AHMAD SHAHRAN -SEKOLAH MENENGAH SAINS PEREMPUAN SEREMBAN
9. YASMIN ALISYA BT MOHD REDZWAN -SEKOLAH TUN FATIMAH JOHOR BAHRU
10. MUHAMMAD NUR IRFAN B MOHAMMAD AZMAN - SBP INTEGRASI SABAK BERNAM
11. HAZIQ IMAN BIN HAFIZI -KOLEJ MELAYU KUALA KANGSAR(MCKK)
12.BUKHARY BIN YAHYATU NIZAM -SEKOLAH DATO' ABDUL RAZAK SEREMBAN (SDAR)
13. MUHAMMAD FARISH BIN AB. LATIF-SEKOLAH DATO' ABDUL RAZAK SEREMBAN (SDAR)
14. NUR IMAN AMANI BINTI BADARUDDIN -KOLEJ PERMATA PINTAR
15. NURYN SOPHEA BINTI NORIZAN -KOLEJ YAYASAN SAAD MELAKA
16.ARIFF IMRAN BIN MOHAMAD ARIS - SEKOLAH MENENGAH SAINS TUANKU MUNAWIR SEREMBAN
17. MUHAMMAD ALIF NAJMI BIN FIRDAUS- MRSM TERENDAK
18. AMINAH SHUHADA BINTI AMINUDIN BAKI -MRSM KUALA KLAWANG
19. NIK AISYA SAFIYA BINTI NIK KHAIRUL - MRSM ALOR GAJAH
20. NUR SALWANI BINTI MAZZRE -MRSM ALOR GAJAH
21. MUHAMMAD FAHMY ISKANDAR BIN MOHD. HAFIDZ- SMKA
22. MARSYA MAISARAH BINTI MOHD FARID - SMKA
23.FARHANA BINTI ROSLE -SMKA
24. NAJWA HANANI BT MOHD NAZLI -SMKA
25.HANANI NADRAH BINTI PADLI -SMKA
26. NUR IZZATI IFFAH BINTI MOHD RAFIZAM -SMKA
27. RAUDHATUL SYIFA BINTI MOHAMAD ZAINI -SMKA
28. MUHAMMAD ZULHARIZ BIN ZULKHAIRY - SMAWIP
29. MUHAMMAD ASYTAR BIN AZMAN -SMAWIP

Sunday, January 1, 2017

HAPPY NEW YEAR 2017


Semoga sentiasa sihat, gembira, dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan sepanjang tahun 2017 . Insyaallah.


Tengok bunga api dari tingkap je (2017 Welcome).

Wednesday, December 21, 2016

TAHNIAH AISYAH !

Girls dating dengan Aisyah kat Mines Shopping Mall sebab dapat 8A dalam PT3. Kali ni tak bawa Yaya dan Aliyah. Hu..hu..sorry ye. Mak Ngah nak pergi jalan2 dengan kakak je. Lain kali kita buat Girls day out part 4 pulak, ok.

Tahniah! Usaha kakak membuahkan hasil. Semoga terus cemerlang sehingga SPM nanti.

Lunch kat Dubuyo,Mines.

Cantik kan. Ada cruise ride kat tengah2 shopping mall ni.
Comel betul decoration untuk Krismas kat sini. Snap pic la.


Tengok citer Sing kat TGV Mines. 
Best citer ni untuk orang yang suka tengok kartun macam saya. Pengajaran daripada cerita ni : Don't give up.  Semua lagu dalam movie ni best. Character yang saya suka Meena dan Tory Kelly memang awesome sebagai voice untuk watak Meena. 

 Kata2 yang saya suka daripada Mr Moon :

" You know what is great about hiting rock bottom? 
There's only one way left to go. And that's Up!"

BIDOR: 17 -18 DISEMBER 2016

Habiskan masa cuti dengan Puan Asmah dan En. Zakaria. 

Decide untuk balik Bidor atas permintaan abah.  
Katanya dah lebih 9 tahun tak balik. 

Memula lawat pusara arwah opah dan atuk. Semoga roh mereka dicucuri rahmatNya dan ditempatkan dengan orang2 yang beriman. I miss them so..so...much.


Ni rumah opah yang dah takde orang duduk selepas mereka meninggal. 

Sepanjang sekolah rendah, kat sinilah kita tinggal.


Sista!

Bergambar depan pintu kat hotel. 

Punyalah susah nak cari hotel yang ada bilik kosong sebab hujung minggu cuti sekolah.
Memula pergi Felda Hot Spring Resort kat Sungkai, tapi penuh juga. Akhirnya dapat juga 2 bilik di pekan Bidor kat Hotel Loong Fatt. Yang penting bersih dan customer review kata semua ok. Makan agak susah sebab tak banyak restoran Melayu kat pekan Bidor ni. Kebanyakannya restoran cina.

Wuh, seksi lak gambar kartun kat depan pintu tu.


Kat gerai jambu dekat jalan Sungkai.


The End...