Saturday, March 24, 2018

COMELNYA SCOTTISH FOLD NI !

Suka sangat Scottish fold cat ni.

RESULT OF MY PROCRASTINATING THIS WEEK :(

..
Ada banyak masa sebelum ni...tapi nak tunggu last minute juga.
 Apa nak jadi. he...he..Takleh kontrol sebab teruja cuti. 
Cuti 'means' cuti!

Tanda kertas sambil binge Hallmark movie...best ke tak best, tengok juga.



Comelnya Selina Gomez dalam iklan Coach ni...Nk share juga. Hi..hi..



Wednesday, March 21, 2018

2018 FIRST SKETCH.

Sketch book yang dah lama dibeli dan tersadai kat meja. 
Walaupun masih banyak kerja yang perlu dibuat.......

Wajib ada kat rumah ni. Hobi sejak sekolah lagi. 
Doodle dengan sketch potret pakai pensel 2B.


9.52 pm, sambil tengok drama korea tajuk That Man Oh Soo.
Siap dalm 30 minit. Sketch cakar2 jer..


HAPPY :)

UDON ! LOVE IT.

BRUNCH! 
Lama dah tak masak kat dapur ni. Hari ni je yang boleh betul2 duduk rumah. 

Cili padi, lemon dan kicap. Wajib sebab nak pedas.
Blend!
Ni hasilnya. Pedas
Udon jenama ni halal.
Celur dalam air panas.
Tumis dulu...
Yang ni...ada isi ayam, fish cake dan cendawan shitake.
Letak air sebab nak kuah banyak.
Didihkan
Sayur untuk vitamin.
Plating ala fine dining. Kekkekke..
Nyum!
Clear broth campur kicap pedas. Fusion daripada japanese udon.
Happy lagi!

Tuesday, March 20, 2018

Athirah dengan Bubu dan Ciko

Cuteness overload!
Mainecoon yang bulunya dah pendek. Hasil tuannya yang dulu terlalu prihatin sebab takut Bubu panas, dia trim sendiri bulu kucing tu. Kami tunggu bulu Bubu tumbuh panjang semula, ok. Bff dua2 tu.

Patutnya bulu awak macam kucing dalam gambar ni..kan







FAMILY TIME!

Lunchie......with anak cucu Pak Ya. 
Jarang2 kita dapat kumpul macam ni selain kat rumah. 
Siblings.


Masa untuk movie 
Peter Rabbit untuk semua ikan bilis ni...he..he...

Cerita kat belakang tu yang sebenarnya Mak Ngah nak tengok.
 Tapi bawa budak kecik, kena ikut taste mereka.


Wajib bergambar depan ni lepas tengok wayang ramai2.


Rezeki budak2 ni sebab ada maskot dora dgn monyet kat Alamanda hari tu.

Dapat gift water color kan. 

Sama2 Fateha..cute!
Just for Fateha yang first time tengok movie kat wayang. 



Wednesday, March 14, 2018

Monday, March 12, 2018

HAPPY BIRTHDAY SISTA!

SEMOGA SENTIASA SIHAT DAN GEMBIRA. 
LUV U TO THE MOON AND BACK! 


Tuesday, March 6, 2018

BIRTHDAY WISH

6 MAC 2018

HAPPY BIRTHDAY KAK YANG!
STAY HAPPY AND HEALTHY.
 LUV U LIL  SISTA!


Friday, March 2, 2018

heart shaker

Utk boost semangat cepat2 waktu nak pergi kerja. Kekk..kekeke..