GALERI LUKISANKU

LAKARAN 2013
BEFORE

AFTER


LAKARAN 2012





 
LAKARAN 2011



Aktiviti melukis saya lakukan bila ada mood sahaja. Lukisan ni dibuat sendiri tanpa ada ambil apa2 kelas melukis, so tak berapa nak jadi la. Walaupun camtu, ada juga beberapa gambar yang saya telah pamerkan sebagai hasil kerja guru semasa pameran di sekolah. Gambar2 yang saya post kat sini hanya sebahagian sahaja. Banyak juga yang dah hilang dan rosak. Ini kira gambar2 yang terbaru. Namun, sekarang ni saya tiada masa nak melukis lagi sebab terlalu banyak kerja lain yang perlu dibuat. Jadi, untuk pastikan lukisan ni dapat dijadikan kenangan, saya postkan dalam blog saya.

 
Semasa melakar potret, bahagian muka yang paling susah nak dibuat ialah hidung dan biji mata. Bahagian pandangan mata tu, kalau silap lakar, akan jadi juling..he..he..

Gambar ni dilakar tahun lepas. 
 
Yang ni pulak pernah dipamerkan kat sekolah.


Selain potret, saya juga suka lukis gambar2 pokok dan bunga.

Bunga paling mudah, sebab saya tak mahir lukis pemandangan. Mesti tak jadi..

Salah satu gambar watak kartun yang saya lukis. Untuk, Aisyah, Yaya dan Aliyah yang suka suruh Mak Ngah lukiskan gambar princess kalau balik bercuti di kampung.