Friday, August 31, 2018

MERDEKA!

Pertama kali sertai sambutan dan tengok perarakan hari merdeka. Sebelum ini tak pernah pergi sekali pun waktu tinggal di KL. Sambutan tahun ni di Putrajaya, pagi2 lagi kami dah pergi. Pukul 7.30 pagi dah penuh orang kat sini.


on the way...

cuties..
Duduk tepi jalan ramai2. Hu..hu..



Orang kat depan tu...silalah duduk. Kesian orang 
belakang tak nampak sebab kamu berdiri. Selfish!





Tak dapat tengok dengan jelas kereta kebal tu sebab 
duduk belakang orang kan.. :(
Zafirah yang comel. You really look like a cute bunnya..he...
Anis dah penat katanya.
Tengok ni masa kami dah nak balik. wow!..he..he..

Saturday, August 25, 2018

CUTI2 DI PHILEA RESORT & SPA DAN MELAKA RIVER CRUISE

Bercuti 2 hari 1 malam di Melaka. 
Terima kasih mak dan abah yang sudi ikut kami bercuti sekejap di sini. Love both of you.

Cantik rumah/bilik yang diperbuat daripada log kayu di sini.
Cute!
Ija
Bilik kami 3051 dan 3052.
Santai petang2 di beranda.
Depan bilik kami betul2 air terjun dan kolam renang. 






Macam rumah sendiri..he..he..
Kain pelekat dan kain batik....ha..ha..ha....wajib!












Cuba nak sorok perut tu..he..he..

lucunya gambar ni..


Abah dah penat.




Breakfast.



Jalan ke bilik kami. Pagi ni lepas breakfast tak naik buggy sebab nak tengok pemandangan.


Kat bawah tu ada kolam ikan dan swimming pool.
Wefie.











Mak minat sangat bunga raya putih ni. Besar2 bunganya.
Laluan depan bilik kami.


Mom.


Waterfall kat belakang. Waktu malam dengar bunyi air terjun dari bilik kami.


Sticker..he..heh..



Dalam bilik.



Gambarnya jadi kuning sebab lampu bilik ni.
Sebelum balik kami naik River Cruise Melaka di Bandar Hilir.